
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

  
 

 
 

 

 
  

 
 

 
  

 

 

 
  

 
  

 

 

KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Ethics Opinion KBA E-274 

Issued: July 1983 

This opinion was decided under the Code of Professional Responsibility, which was 
in effect from 1971 to 1990.  Lawyers should consult the current version of the Rules 

of Professional Conduct and Comments, SCR 3.130 (available at 
http://www.kybar.org), before relying on this opinion. 

Question: May a member of a law partnership be a Professional Service Corporation? 

Answer: Yes. 

References: KRS 274; DR 2-102; In re R.M.J., 102 S.Ct. 929 (1982); 50 L.W. 4185. 

OPINION 

The above request for an ethics opinion involves the following factual scenario. Sally Doe 
and Jane Smith have been practicing law in a law firm consisting of ten (10) members. The name 
of the firm is Doe and Smith. Jane Smith now desires to become a Professional Service 
Corporation in accordance with KRS 274. Sally Doe, as well as the other members of the firm, 
does not wish to become a personal service corporation. 

There is no doubt that a law firm may be a Professional Service Corporation. Therefore, 
there is nothing legally or ethically wrong with the law firm of Doe and Smith being a Professional 
Service Corporation. 

We assume, without deciding, that one member of a law firm may legally be a Professional 
Service Corporation, and the law firm not be a Professional Service Corporation. 

In those situation where the law firm does not list individual members of the firm, but 
merely list Doe and Smith on the letter-head, there should follow below these words a statement 
indicating that the partnership includes one or more professional corporations. It is this 
Committee’s feeling that the words “A partnership including Professional Service Corporation(s)” 
would suffice. 

In those instances where members of the firm are specifically listed, individual members’ 
names must have P.S.C. listed after their name. (KRS 274.077(1).)  

Likewise, any other public representations, such as business cards, advertising, etc., must 
clearly state the designation P.S.C. so that there is no question of misleading the public. 
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In doing so it is the Ethic Committee opinion that the lawyers will be complying with DR 
2-102 and In re R.M.J., 102 S.Ct. 929 (1982); 50 L.W. 4185. 

Note to Reader 
This ethics opinion has been formally adopted by the Board of Governors of the Kentucky 

Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or its predecessor 
rule).  The Rule provides that formal opinions are advisory only. 


